De gesprekken met de leidinggevenden in de gezondheidszorg hebben bijgedragen tot het ontwerp van de personages

In het kader van de activiteiten voor de ontwikkeling van het educatieve spel heeft WISE ANGLE de opdracht gekregen de belangrijkste belanghebbenden te raadplegen om het participatieve co-creatieproces te voeden dat gericht is op het ontwerpen van de personages. Het gaat om de reële situaties waarmee zij in de speelscenario’s te maken zullen krijgen, de maatregelen die zij zullen moeten nemen om de viruspandemie te helpen stoppen en de gevolgen ervan te beperken.

Het personage dat WISE ANGLE ontwierp en presenteerde is een manager in de gezondheidszorg, namelijk de directeur van een eerstehulppost. Vanwege de voortdurende beperkingen om te reizen en het niet kunnen vinden van een geschikte datum voor alle deelnemers, heeft WISE ANGLE als methode voor raadpleging individuele online interviews uitgelokt. Alle geïnterviewden zijn zorgverleners en deskundigen op het gebied van gezondheidsonderzoek uit drie landen (Italië, Spanje en Portugal).

De interviews waren inzichtelijk en leverden nuttige hints op voor de verfijning van het personage en de maatregelen, en voor het ontwerp van het spel in het algemeen.

Alle deelnemers waren op de hoogte van de mogelijkheden van speltechnieken in het leerproces en hadden er vertrouwen in dat STEP_UP een zeer nuttig instrument zal opleveren voor de opleiding van professionals en vrijwilligers in de gezondheids- en sociale zorgsector en voor de burgers een speelse manier om te leren. Enkele van de meest relevante opmerkingen hadden betrekking op het gebruik van meer persoonlijke verhaallijnen om de uitdagingen te beschrijven waarmee het personage in het dagelijks leven bij de uitvoering van haar taken wordt geconfronteerd en om empathie bij de speler op te wekken. De ondervraagden gaven ook concrete voorbeelden van situaties en gebeurtenissen waarmee het personage te maken zal krijgen en stelden verschillende minigames” voor die in de spelstroom ingepast zouden moeten worden.”