STEP_UP werd gedeeld met bijna 100 deelnemers!

Het multiplier evenement van het Erasmus+ project STEP_UP | Stop epidemiegroei door leren bereikte 52 internationale deelnemers, 32 Portugese en 13 projectteamleden op 9 november in de Nursing School van Coimbra. Het evenement maakte onderdeel uit van de Internationale Conferentie Leren en Implementeren van Sociale Innovatie.

STEP_UP heeft een training ontwikkeld op basis van een educatief spel, dat tot doel heeft de kennis te vergroten van de gevolgen van gedrag bij de verspreiding van een pandemie/noodsituatie. Dit trainingsmateriaal is bedoeld voor gebruik in het volwassenenonderwijs, met bijzondere nadruk op toonaangevende personen in de buurt, mantelzorgers en vrijwilligers, professionals uit de sociale en gezondheidssector, die kunnen leren over preventieve maatregelen en de verschillende effecten daarvan op individueel, werk-, gezins-, overheids- en andere niveaus.

In de plenaire bijeenkomst presenteerde Carina Dantas, van SHINE 2Europe, het project, waarbij zij de belangrijkste doelstellingen en resultaten ervan toelichtte: het STEP_UP educatieve spel, het Handboek Sociale en Politieke Maatregelen en de Toolkit voor professionals en de trainingsmethodologie.

In de middag stelde een praktische sessie onder leiding van Francesco Camonita van de Spaanse partner Wise Angle, met Carina Dantas en Miriam Cabrita van SHINE 2Europe, de deelnemers in staat het onlinespel te testen, de aanpak en de algemene methodologie te zien en de inhoud uit de eerste hand te bekijken. Met deze sessie was het mogelijk feedback en suggesties voor verbetering van het spel en de gebruikte onderwijsstrategieën te verzamelen, die nu zullen worden toegepast om de resultaten van het project te verbeteren.

De andere partners zullen binnenkort hun Multiplier-evenementen organiseren in Kroatië, Nederland, Spanje en Duitsland. Blijf kijken voor verdere updates!