STEP_UP projectpartners in Kroatië 

Alle STEP_UP partners waren aanwezig in de derde consortium bijeenkomst van het project in Zagreb (Kroatië).

Dit project, waarvan het voornaamste resultaat een educatief spel zal zijn om mensen bewust te maken van de manier waarop ze met een pandemie moeten omgaan, wil educatieve instrumenten voor volwassenen ontwikkelen. De nadruk ligt daarbij vooral op de sociale sector en de vertegenwoordigers van de gemeenschap. 
 
Portugal coördineert dit Europese ERASMUS+ project, via SHINE 2Europe; de overige partners zijn AFEdemy uit Nederland, ISIS uit Duitsland, Wise Angle uit Spanje en CIPH uit Kroatië. 
 
Laatstgenoemde, het Instituut voor Volksgezondheid van Kroatië, organiseerde de bijeenkomst. Daar werd de huidige voortgang van het spel gepresenteerd en waren de eerste afbeeldingen te zien van de personages, scenario’s en interface waaruit het spel is opgebouwd. Ook werden de eindresultaten gepresenteerd van een breed opgezette enquête over de maatregelen die in de verschillende landen worden genomen om de pandemie het hoofd te bieden en die binnenkort gepubliceerd wordt. Deze enquête werd ingevuld door o.a. artsen, verzorgers, vrijwilligers, verpleegkundigen en politieke vertegenwoordigers. Men kreeg ook de gelegenheid om de vorderingen te presenteren van het handboek voor sociale en politieke interventies en de toolkit voor de trainers, die in het kader van het project worden ontwikkeld. 
 
De partners van het STEP_UP project kregen een warm welkom van de Kroatische partner, die aan het eind van de bijeenkomst een aangename verrassing in petto had: een historische rondleiding onder leiding van een heks, in feite een historicus, die de aandacht van alle deelnemers boeide met zijn historische en fantastische verhaal over de stad Zagreb. 
 
De projectpartners werken verder om hun educatieve spel STEP_UP | Stop Epidemic Growth Through Learning naar het publiek te brengen.